Kamp Westerbork
In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.
De meer dan honderduizend namen van de slachtoffers worden in het museum continue geprojecteerd. Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd.
Kampterrein
In 1971 werden de laatste barakken van kamp Westerbork afgebroken. De historische plek was daardoor nauwelijks meer herkenbaar. Om hier verandering in te brengen heeft begin jaren negentig een herinrichting plaatsgevonden. Taluds en reconstructies geven de oorspronkelijke grootte en plaats van een aantal barakken aan.
Oude paden en wegen zijn opnieuw aangelegd. Op de appèlplaats staan De 102.000 stenen: symbool voor de vermoorde gedeporteerden. Op het kampterrein geeft het Nationaal Monument Westerbork op indringende wijze de essentie van kamp Westerbork weer. De Jerusalem Stone, de Tekens in Westerbork en het Verzetsmonument zijn herinneringen aan de tragedie die hier plaatsvond.
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag 11.00 tot 17.00 uur
4 mei 10.00 tot 19.00 uur
Feestdagen 11.00 tot 17.00 uur
Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder
1 Recensies over Kamp Westerbork
Interessant en zeer indrukwekkend.
Lia - 30-06-2021
30-06-2021
Betrouwbaarheid recensie:
Interessant en zeer indrukwekkend.
Trek hier een dag voor uit. Dit moet je een keer in je leven gedaan hebben. Een belangrijk stukje geschiedenis!