Kessels Museum

Stap binnen in het Kessels Museum en laat je meevoeren door de rijke historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zonen, gevestigd in Tilburg. Dit museum is een boeiende bestemming voor zowel jong als oud, waar geschiedenis tot leven komt in een moderne en inspirerende setting.


Ontdek de prachtige collectie van instrumenten die tussen 1880 en 1950 werden vervaardigd en wereldwijd werden geëxporteerd. Bewonder een uitgebreide verzameling koperblaasinstrumenten, houtblaasinstrumenten, strijkinstrumenten, toetsinstrumenten en slagwerk, allemaal geproduceerd door Kessels.


De interactieve tentoonstelling neemt je mee door het maakproces van deze instrumenten en laat je kennismaken met de diverse ambachten die daarbij kwamen kijken. In het levendige museumatelier kun je zelfs getuige zijn van de reparatie en restauratie van deze historische instrumenten.


Speciaal voor jonge bezoekers biedt het KidsMuziekLab een speelse en educatieve ervaring, waar ze kunnen leren en experimenteren als muzikant en zelfs als instrumentmaker.


Of je nu een liefhebber bent van muziekgeschiedenis, een muzikant in hart en nieren of gewoon op zoek bent naar een fascinerende culturele ervaring, het Kessels Museum biedt voor elk wat wils. Ga langs en ontdek zelf de betoverende wereld van muziekinstrumenten bij Kessels Museum, waar het verleden tot leven komt met een harmonieuze mix van erfgoed en innovatie.

 

 

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €10,00

Kinderen 5 t/m 12 jaar €5,00

Kinderen t/m 4 jaar gratis

Museumkaart gratis

Studenten 50% korting


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder
Banner van de nominatie van Fijnuit voor website van het jaar


Hoeveel sterren geef jij Kessels Museum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review

Algemene informatie

 

Kessels Museum

Stationsstraat 26
5038ED Tilburg
Provincie Noord-Brabant

013 5907224





Klik hier om onjuiste gegevens van Kessels Museum te melden