Folly Art Norg

Dagje uit Folly Art Norg

Dit evenement is te bezoeken van:
28-07-2024 t/m 05-08-2024

 

Folly Art Norg is een kunstproject dat plaatsvindt in Norg, een dorp in de provincie Drenthe. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat begon in 2000. Folly Art Norg richt zich op het creëren van 'folly's', architecturale constructies die geen praktisch doel dienen maar eerder bedoeld zijn als artistieke expressie.


Elk jaar worden kunstenaars uitgenodigd om folly's te ontwerpen en te bouwen op verschillende locaties in en rond Norg. De folly's zijn vaak opvallende en fantasierijke structuren die de aandacht trekken en de omgeving transformeren. Ze kunnen variëren van kleine, intieme installaties tot grotere sculpturen die de natuurlijke omgeving verkennen.


Het Earthship


Folly Art Norg biedt kunstenaars de mogelijkheid om te experimenteren met architectuur, design en landschapskunst. Het project moedigt ook interactie en betrokkenheid van het publiek aan. Mensen worden aangemoedigd om de folly's te verkennen, te ervaren en er zelfs in te verblijven.


Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast de installaties biedt Folly Art Norg vaak een gevarieerd programma van tentoonstellingen, lezingen en workshops. Het is een unieke gelegenheid om hedendaagse kunst te ervaren en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Norg.


Folly Art Norg heeft bijgedragen aan het vergroten van de bekendheid van het dorp en heeft het een reputatie gegeven als een bestemming voor kunstliefhebbers en architectuurliefhebbers. Het project heeft ook geholpen om de grenzen van wat als kunst wordt beschouwd te verleggen en heeft een platform geboden voor nieuwe en innovatieve artistieke expressie. Al met al is Folly Art Norg een boeiend en inspirerend kunstproject dat de verbeelding prikkelt en een unieke ervaring biedt voor zowel kunstenaars als publiek.

 

 

Openingstijden

28 juli t/m 25 augustus elke dag van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Routeboekje €10,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder
Banner van de nominatie van Fijnuit voor website van het jaar


Hoeveel sterren geef jij Folly Art Norg?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review

Algemene informatie

 

Folly Art Norg

Dorpshuisstraat 1
9331AX Norg
Provincie Drenthe

06 16073347





Klik hier om onjuiste gegevens van Folly Art Norg te melden