Voetbalmuseum Fanatic

Dagje uit Voetbalmuseum Fanatic

Voetbalmuseum Fanatic, onderdeel van het sportieve hotel HUP in Mierlo, is een paradijs voor voetballiefhebbers. Deze uitzonderlijke verzameling is het levenswerk van oranjefan en verwoed verzamelaar Jos Lenssen, wiens passie voor voetbal al op tienjarige leeftijd begon met het verzamelen van toegangskaartjes voor wedstrijden.


Het museum toont een schat aan historische en iconische voorwerpen uit de voetbalwereld. Bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende reeks gedragen shirts en voetbalschoenen van legendarische spelers, waaronder Diego Maradona, Samuel Eto’o, Romário de Sousa Faria, Ruud van Nistelrooy, Ruud Gullit en Marco van Basten. Een bijzonder stuk in de collectie is de 'Tiroler outfit' van Louis van Gaal, die hij droeg tijdens de huldiging van de Duitse Meister in 2010.


Met het shirtje op de foto


Daarnaast biedt het museum een uitgebreide collectie van 650 originele wedstrijdshirts van clubs en nationale teams, 800 beroemde voetbalboeken en talloze andere unieke voetbalmemorabilia. Het shirt waarin Diego Maradona dagelijks de trainingen leidde tijdens zijn verblijf bij HUP in 2017, is een van de vele hoogtepunten die je hier kunt bewonderen.


Jos Lenssen heeft deze uitzonderlijke verzameling kunnen samenstellen dankzij zijn uitgebreide netwerk in de voetbalwereld. Door zijn goede relaties met voetbaliconen zoals Louis van Gaal, Jordi Cruijff, Guus Hiddink, Hans van Breukelen en Wesley Sneijder, heeft hij toegang gekregen tot echte collectors items.


Samen op de foto


Voor voetbalfans is een bezoek aan Voetbalmuseum Fanatic een must. Het biedt een ongeëvenaarde kans om dicht bij de rijke geschiedenis van de sport te komen en enkele van de meest gedenkwaardige momenten en voorwerpen uit de voetbalwereld van dichtbij te beleven.

 

 

Openingstijden

Elke dag geopend van 7:00 tot 23:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Entree gratis

De sport & spel faciliteiten van het hotel zijn alleen gratis voor hotelgasten


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder
Banner van de nominatie van Fijnuit voor website van het jaar


Hoeveel sterren geef jij Voetbalmuseum Fanatic?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review



Klik hier om onjuiste gegevens van Voetbalmuseum Fanatic te melden