Kruideniersmuseum

(4/5)  1 recensies

Dagje uit Kruideniersmuseum

Betreed het Kruideniersmuseum en laat je meevoeren door de boeiende geschiedenis van de kruidenier, gehuisvest in een prachtig 17e-eeuws pand in het hart van Utrecht. Dit unieke museum neemt je mee op een reis door de tijd, van de Middeleeuwen tot aan het moderne tijdperk, waarbij elk detail de evolutie van deze essentiële handel weerspiegelt.


Stap binnen en waan je direct terug in de tijd bij het gedetailleerd nagebouwde kruidenierswinkeltje, waar je kunt ervaren hoe het dagelijks leven er eeuwen geleden uitzag. Hier kun je niet alleen de sfeer proeven, maar ook traditionele levensmiddelen, kruidenierswaren en lekkernijen kopen zoals ze vroeger werden verkocht.


Het museum biedt niet alleen een levendige winkelervaring, maar ook uitgebreide tentoonstellingsruimtes waar unieke kruideniersartikelen worden gepresenteerd. Bewonder met zorg bewaarde zeepverpakkingen uit de Tweede Wereldoorlog, prachtige blikken en een verscheidenheid aan producten die door de eeuwen heen werden verhandeld. Elke vitrine vertelt zijn eigen verhaal en nodigt uit tot verdere verkenning van ons rijke verleden.


In een aparte tentoonstellingszaal schitteren de meest opvallende stukken van vervlogen tijden, met hoogtepunten zoals de talloze prachtige verpakkingen die het vakmanschap en de creativiteit van vroegere kruideniers laten zien. Het museum is zorgvuldig ontworpen om bezoekers op een gestructureerde reis door de geschiedenis van de kruidenier mee te nemen, waar elk bezoek een nieuwe ontdekking kan zijn. Ga langs en laat je verrassen door de levendige wereld van de kruidenier in het hart van Utrecht!

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag van 12:30 tot 16:30 uur

Vrijdag en zaterdag van 11:30 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Entree gratis
Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Kruideniersmuseum

Een aanrader als je naar Utrecht gaat

Kasper   -   03-07-2024

03-07-2024

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Een aanrader als je naar Utrecht gaat

Ik was met mijn moeder een dagje naar Utrecht gegaan en onder andere dit museum bezocht. Als je binnenkomt wordt je gelijk begroet door een van de medewerkers die achter de balie staat van de kruidenierswinkel. De medewerker was zeer vriendelijk en legde ons wat dingen uit over het museum zoals de film aan het einde. Hierna hebben we het museum betreden en in het museum zelf is een goede variatie van interactieve spelletjes en informatieve dingen zoals het ontstaan van kruideniers en supermarkten. Het museum was een zeer leuk en gratis dus echt een aanrader als je naar Utrecht gaat om ook dit museum te bezoeken.

Lees Verder  


Hoeveel sterren geef jij Kruideniersmuseum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Kruideniersmuseum te melden