Pannekoekschip Groningen

Dagje uit Pannekoekschip Groningen

In het hart van het gezellige centrum van Groningen ligt 't Pannekoekschip, een prachtig gerestaureerde twee-mast zeilklipper genaamd "Verandering". Gebouwd in 1908 op de beroemde scheepswerf van Wed. v. Duyvendijk in Lekkerkerk, is deze klipper met zijn indrukwekkende lengte van 43 meter en trotse masten van 23 meter hoog, een van de grootste ooit gebouwd in Nederland.


Na 80 jaar trouwe dienst als zeilschip, ligt de "Verandering" nu aangemeerd aan het sfeervolle Schuitendiep in Groningen, waar het schip is omgetoverd tot een uniek pannenkoekrestaurant. Met zijn 350 ton aan ruimen biedt het schip een warme en authentieke zeilschipervaring. Of je nu plaatsneemt in het ruim, de boeg, bij het zwaard, aan stuurboord, in de machinekamer of midscheeps, overal proef je de unieke sfeer van een zeilschip.


Bijzonder is de machinekamer, waar het lijkt alsof de imposante motor, een van de eerste Deutz VM dieselmotoren uit 1928, nog altijd staat te stampen. 't Pannekoekschip is een unieke beleving voor iedereen die houdt van een maritieme sfeer gecombineerd met heerlijke pannenkoeken.

 

 

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 20:30 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiƫle website van de aanbieder
Banner van de nominatie van Fijnuit voor website van het jaar


Hoeveel sterren geef jij Pannekoekschip Groningen?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review

Algemene informatie

 

Pannekoekschip Groningen

Oosterkade 1002
9711RS Groningen
Provincie Groningen

050 3120045





Klik hier om onjuiste gegevens van Pannekoekschip Groningen te melden