Wij bezochten het Eye Filmmuseum met gemengde gevoelens

Onze redactrice is naar het Eye Filmmuseum geweest, in Amsterdam-Noord. Vanaf Amsterdam Centraal steek je eerst met het pontje rivier het IJ over, daarna loop je zo op het opvallende gebouw van Eye af. Er zijn hier filmzalen, een restaurant (met leuke speurtocht voor de kinderen!), een vaste tentoonstelling en een wisselende expositie.


leer alles over de evolutie van de camera


Wisselende expositie

Deze valt bij ons (en de meeste andere bezoekers die we spreken) niet erg in de smaak: het ziet er wel erg bijzonder uit, een grote zaal was helemaal ingericht als iets dat het midden hield tussen een bos en een vuilnisbelt (zie laatste foto) en daar loop je in het donker doorheen terwijl er op 4 grote schermen een film van de Catalaanse regisseur Albert Serra werd vertoond, gebaseerd op zijn theaterstuk over Franse aristocraten die in een bos op zoek gaan naar seksuele ontmoetingen.


Leer over de ontwikkeling van film Camera achter het glas in het museum


Vaste tentoonstelling

De vaste expositie is gelukkig een stuk aantrekkelijker. Je ziet hier hoe de film zich heeft ontwikkeld, van vroeger tot nu. Ook is het erg interessant om te begrijpen hoe de vroegste camera’s werken en zijn er natuurlijk overal filmfragmenten te zien.


Kijk op de muur naar allerlei verschillend geprojecteerde beelden op de muur


Erg grappig om te doen is het maken van je eigen flipboek of om staand voor een groot green screen mee te spelen in een animatiefilm. Ook zijn er cabines waar je met koptelefoons op je gemak de unieke collectie van Eye kan bekijken. De permanente tentoonstelling is dan zeker ook een aanrader voor kinderen, die bovendien gratis toegang krijgen (t/m 17 jaar).



Over het Eye Filmmuseum

Aan de oevers van het IJ in Amsterdam, waar zeventiende-eeuwse pakhuizen en moderne architectuur elkaar ontmoeten, verrijst het Eye Filmmuseum. Deze oase voor filmliefhebbers en cultuurfanaatici herbergt een schatkist van meer dan 55.000 films, die de rijke tapestry van de filmgeschiedenis onthullen. Van onvergetelijke klassiekers tot meeslepende blockbusters en onontdekte cultparels, Eye biedt een filmische reis door de tijd. Meer informatie over het Eye Museum





Reacties op "Wij bezochten het Eye Filmmuseum met gemengde gevoelens"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.