Het Kinderboekenmuseum beleef een interactief avontuur
Als je denkt dat je bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag een grote ouderwetse bibliotheek binnen komt waar je alleen maar boeken kunt lezen dan zit je er helemaal naast! Wat je er wel kunt verwachten? Dat lees je hier!
Kinderboekenmuseum kikker tentoonstelling
Voor kinderen met een leeftijd van 3 tot 6 jaar is er de Kikker tentoonstelling. Hier vind je leuke en vooral mooi aangeklede spelletjes die iets vertellen over de Kikker boekjes. Zo kunnen kinderen rat helpen met het opbouwen van Varken haar dak, een wandeling maken door het nagemaakte enge bos, een tekening maken voor Eend, de boot naar de overkant helpen of op een trampoline springen als een Kikker.
Nieuwe Tentoonstelling
Eind vorig jaar opende het Kinderboekenmuseum een compleet nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar genaamd: "ABC met de dieren mee". Wil je alles weten van deze nieuwe tentoonstelling en een impressie opdoen aan de hand van foto's? Klik dan gauw hier: Alles over "ABC met de dieren mee"!
Bescherm Papiria door Inktvraat te verslaan
De rest van het museum staat in het teken van de tentoonstelling Papiria. Dit is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Maar als je de enge dingetjes overslaat en je kind een beetje begeleid kunnen ook jongere kinderen hier veel plezier aan beleven.
Speel het spel met jouw Slurper
Bij binnenkomst in het museum krijg je een slurper. Dit is een soort horloge die je voortgang in het spel opslaat. Bij elk spel houd je even je slurper tegen de start knop om te beginnen. De eerste keer dat je met je slurper op een computer inlogt zie je een hele kale omgeving en een poppetje zonder kleding, ogen, neus enzovoorts. Door de spelletjes te spelen kun je items winnen voor jouw poppetje en deze steeds cooler maken.
Speel de diverse spelletjes
De spelletjes die je kunt spelen om Papiria te redden zijn zeer gevarieerd. Zo moet je de juiste boek personages bij elkaar zien te zetten, een plaatje zoeken op een gigantisch groot zoekscherm, zelf je verhaal maken door deze in te spreken in een microfoon en nog veel meer! Het meest bijzonder waren toch wel de interactieve film en het "enge" gedeelte.
De interactie film (tip)
Je loopt een ruimte in, je doet de deur achter je dicht en het licht dimt automatisch. Je doet je Slurper tegen de start knop om het verhaal te starten. Een prachtig nagemaakte natuuromgeving licht op, geen film maar miniatuur. In deze miniatuur wereld verschijnt in ene een met video geprojecteerd personage, en vervolgens nog meerdere. Maar jij vormt het verhaal! Een aantal keer stopt het verhaal en wordt jou gevraagd een keuze te maken of je wilt dat het ene of het andere gebeurt. Dit is zeker aan aanrader om te gaan bekijken.
Het "enge" gedeelte
Een gedeelte van het museum is een stuk enger aangekleed dan de rest van het moderne en mooie museum. Hier zie je bijvoorbeeld tussen de oude boekenkasten een heks, vampier, weerwolf en zelfs een skelet welke je graag een drankje met ogen erin wil aanbieden. Maar ook veel leuke spelletjes! Zo kun je jouw eigen poppetje nog cooler maken door een heerlijk heksen drankje te brouwen. Of door een Heks, Vampier of Weervol te verslaan. Ook kun je aan tafel gaan zitten bij een pratend skelet met heerlijke oog-drankjes.
Conclusie Kinderboekenmuseum
Al met al kan iedereen hier een leuk avontuur beleven. Het is alleen al bijzonder om het prachtig vormgegeven Kinderboekenmuseum van binnen te bekijken. Met prachtige verlichting en hele muren van boeken. Jonge kinderen tot 4 á 5 jaar zullen sneller uitgekeken zijn op het avontuur dan oudere kinderen. Maar er zijn zat leuke verhaaltjes in het museum aanwezig om je kind eens rustig een mooi boekje voor te lezen. Je kunt heerlijk zitten op de mooie tribunes of in de fraai vormgegeven date bar. Oudere kinderen daarin tegen zullen het avontuur volledig aan kunnen gaan. En alles op alles zetten om hun poppetjes het gaafste van allemaal te maken.