Nationaal Bomenmuseum

Dagje uit Nationaal Bomenmuseum

In een uitgestrekt parkachtig landschap van 29 hectare, doorsneden met vijvers die worden gevoed door helder kwelwater van de Utrechtse Heuvelrug, ligt het Nationaal Bomenmuseum. Hier vind je een unieke botanische collectie met meer dan 3000 soorten bomen en struiken, afkomstig uit de hele wereld. Het museum biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers van alle leeftijden.


Kilometers aan wandelpaden slingeren door het terrein, waarbij je onderweg kunt genieten van doorkijkjes en vergezichten. Ontdek de grote heidetuin, klim in de enorme boomhut, of neem deel aan een van de spannende speurtochten. Kinderen kunnen zich uitleven in de uitgebreide natuurspeeltuin.


De bomen en struiken in het Bomenmuseum zijn de levende museumstukken die je kennis laten maken met hun unieke eigenschappen, hun rol in de natuur en onze omgeving, hun bijdrage aan biodiversiteit en hun evolutionaire geschiedenis. Elk seizoen brengt nieuwe verrassingen, met inheemse en uitheemse soorten die in bloei staan en een ongekende diversiteit aan vormen, kleuren en geuren onthullen.


Het Nationaal Bomenmuseum is het hele jaar door dagelijks geopend en biedt een rolstoeltoegankelijk terrein, zodat iedereen van de prachtige natuur kan genieten. Steeds meer bezoekers ontdekken de verrassingen van dit groene paradijs en nemen deel aan de diverse evenementen die er georganiseerd worden. Ga langs en laat je verwonderen door de schoonheid en diversiteit van de natuur in het Nationaal Bomenmuseum. 

 

 

Openingstijden

Het hele jaar elke dag geopend

April t/m oktober van 8:00 tot 19:00 uur

November t/m maart van 10:00 tot 16:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Entree €8,50

Jaarkaarthouders en kinderen t/m 12 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder
Banner van de nominatie van Fijnuit voor website van het jaar


Hoeveel sterren geef jij Nationaal Bomenmuseum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review

Algemene informatie

 

Nationaal Bomenmuseum

Velperengh 13
3941BZ Doorn
Provincie Utrecht

0343 412 144


Escape- en stadswandelingen

Volwassenen Buiten Doorn Utrecht



Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Bomenmuseum te melden